Info za klijente Google oglašavanja

 

Poštovani korisnici,

U nastavku su dati odgovori na najčešće postavljna pitanja.

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije, kontaktirajte našu tehničku podršku na telefon: 064 445 1350 (Mladen Mavrović).

Zašto se moji google oglasi ne prikazuju?

Ukucali ste Vašu ključnu reč i Google nije prikazao oglas? To se moglo desiti iz nekoliko razloga:

1.Relevantnost u odnosu na korisnika. Google je procenio da ta reklama nije relevantna za Vas. Zašto? Zato što je istu reklamu Vama prikazao nekoliko puta a Vi niste kliknuli na nju, već na neku sličnu. Da biste ovo temeljno i pouzdano rešili, možete da uradite sledeće:

  • Izbrišite kukije u Vašem web pretraživaču. Uputstva kako da ovo uradite su ovde: Obriši kukije uputstvo
  • Izlogujte se iz Vašeg Gmail naloga, ako ste ulogovani.
  • Isključite internet i uključite ga ponovo.
  • Pokusajte sada da ukucate ključnu reč ponovo

Naravno, možete pokušati sa drugim web pretraživačem ili pozvati prijatelja i zamoliti da on pokuša sa Vašom ključnom reči.

2.Vaša reklama se ne prikazuje u dato vreme. Kampanju smo tako podesili da posle 22:00 Vaši oglasi se ne prikazuju kako bismo smanjili troškove i povećali broj kvalitetnih klikova. Npr: Malo je verovatno da neko traži da kupi poklon za dete u 03:00 ujutru – ne želimo da platimo klikove ljudi koji u trenutcima dokolice posećuju Vaš sajt. Mi dovodimo ljude koji žele da kupe Vaš proizvod ili uslugu. (Ukoliko insistirate da se Vaša reklama uvek prikazuje, javite se.)

3.Dnevni bužet je potrošen. Vaša reklama se ne prikazuje zato što je potrošen budžet koji određen za taj dan. Ukoliko želite da povećate budžet, pozovite nas.

4.Dnevni bužet bi mogao biti brzo potrošen. Pojedine reklamne kampanje su tako podešene da sistem prikazuje Google oglase povremeno kako ne bi dnevni bužet bio potrošen za kartko vreme. Ovo može da se reši povećanjem dnevnog budžeta.

5.Cena ključne reči je porasla. Vaša reklama se ne prikazuje zato što je google podigao cenu klika za datu ključnu reč. Na primer: za reči „Dacia delovi“ cenu smo ograničili na 6 centi po kliku za našu stranu, ali se zbog pojave konkurencije cena povećala i google je prestao da prikazuje našu reklamu. Možemo povećati cenu ili treba da preduzmemo drugi tip podešavanja da bi se cena od 6 centi održala za našu reklamu i naš sajt. Ovaj slučaj ćemo tretirati prilikom redovne provere Vašeg naloga (provera kampanje se radi svakodnevno).

6.Ponašanje Vaših posetilaca. Za pojedine kampanje koristimo Google-ov Conversion Optimizer kako bismo postigli cilj: doveli posetioca Vašeg sajta na odgovarajuću stranicu; naveli posetioca da napravi porudžbinu, kupi proizvod i sl. Google koristi podatke koje ima o korisnicima da bi prikazao reklamu onima za koje proceni da će uraditi pomenutu akciju. Ova opcija se koristi kod razvijenih sajtova koji se reklamiraju duže vreme. Sistem je procenio da Vi niste neko ko će napraviti ovakvu akciju, pa neprikazivanjem reklame želi da smanji broj manje korisnih poseta.

7.Svako zašto ima svoje, ali… Google-ov sistem za oglašavanje koristi savremenu kalud tehnologiju (klaud srbija), najbolji inžinjeri su zaposleni tamo, postiže odlčne rezulrate i stalno se poboljšava, verovali ili ne sve ovo nije dovoljno da bude savršen. Ukoliko su nedavno vršene promene Vaše kampanje (kampanje pratimo svakodnevno), dešava se da od urađene promene treba da protekne neko vreme, npr. 5-10 minuta, dok sistem ne počne da se ponaša na očekivan način. Naime, imali smo prilike da vidimo čak i ovo: Google je, nakon puštanja nove grupe reklama, u prvo vreme ovu grupu reklama prikazivao za druge, slične ključne reči iz kampanje. Zanimljivo, zar ne? I još jedna važna stvar, kada se dodaje nova reklama ili vrši promena, korekcija stare, nekada treba text te reklame da pročita odgovorna osoba zaposlena u kompaniji pre nego što počne da se prikazuje (ovo može da potraje od nekoliko minuta do nekoliko dana – na sreću češća je prva mogućnost).

Kada se moj oglas prikazuje sa strane, a kada iznad rezultata organske pretrage, a kada ispod?

Skoro nijedna reklama se ne prikazuje uvek ispred rezultata pretrage. Najefikasniji način da se poveća broj „top“ prikaza je da se poveća cena oglašavanja, međutim to ne garantuje efikasniju prodaju.

Koliko treba da platim za narednih 6 meseci ili godinu dana google oglašavanja?

Naša usluga je 49 evra mesečno (ukoliko mesečni budžet ne prelazi 150 evra), pozovite da uradimo procenu za reklamiranje.

 

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije, kontaktirajte našu tehničku podršku na telefon: 064 445 1350 (Mladen Mavrović).

Pokaži drugima?Share on FacebookEmail this to someone

Komentarisanje nije omogućeno. Možete pisati na office@pravareklama.com ili koristiti drštvene mreže.